Gubitak svakog čovjeka je veliki gubitak, gubitak velikog je nenadoknadiv. Napustio nas je jedan od pionira, bardova i stubova naše profesije poštovani i uvaženi kolega Marko Blažov Darmanović. 

Bogat životni vijek koji se stvarno približio skoro cijelom jednom vijeku lijepog i nadasve ljudskog trajanja, opstajanja, postojanja i razvoja uglednog ekonomiste i računovođe Marka Darmanovića. Utkan je u temelje nastanka i razvoja računovodstva na tlu Jugoslavije gdje je predstavljao Crnu Goru u Udruženju knjigovođa, zatim Saveza računovođa Crne Gore, Instituta računovođa i revizora Crne Gore,  a od 2011. godine je bio Počasni član ISRCG.

Svojim brojnim stručnim radovima iz oblasti poreza kreirao je temelje naše profesije i Instituta. Mnogi od nas ga se sa sjetom sjećaju kao izuzetnog, strogog i objektivnog predavača iz oblasti poreskog sistema kada smo sticali zvanja na koja smo ponosni i koja čuvamo sa visokom profesionalnom i etičkom odgovornošću.

Vrijedi još jednom podsjetiti da svakako kao računovođe nismo značajan i centralni dio istorije. Ipak, vrijedi podsjetiti da bez nas istorije ne bi bilo, jer ne bi imao ko da evidentira pobjede i poraze, ratne štete, dobitke i gubitke. Pismo su kreirale prve računovođe kada su za drevne Sumerske vladare bilježili koliko će koja porodica dati vojnika, koliko platiti poreza, a nije nastalo za potrebe ljubavne poezije. Računovodstvo je osnovni gradivni stub institucija građanskog demokratskog društva
slobodnog tržišta, i to će biti lekcija koju će tek mnoge nacije sa više ili manje uspjeha učiti. U to nas je s razlogom i ispravno stalno uvjeravao kolega Darmanović.

Budimo ponosni što je kolega Marko Blažov Darmanović bio jedan od pravih pionira i vođa pravih perjanika naše struke i u to ime i u tom duhu mu odajemo vječnu počast.