U Upravi prihoda i carina Crne Gore, danas je održan sastanak sa predstavnicima Instituta sertifikovanih računovođa Crne Gore, kojem su prisustvovali Rade Milošević, direktor Uprave prihode i carina, Svetlana Krgović, VD pomoćnica direktora iz Sektora za velike poreske obveznike, Anastasija Boljević, generalna sekretarka ISRCG i Prvoslava Klepo, menadžerka za standarde i izdavačku djelatnost ISRCG.

Razmjena iskustava, afirmacija i unapređenje aktivnosti, bili su predmet ovog susreta, gdje je poseban akcenat stavljen na uvođenje i stupanje na snagu standarda MSFI 15 – Prihodi od ugovora sa kupcima i MSFI 9 – Finansijski instrumenti, a razmatrani su i efekti uvođenja MSFi 16 – Zakup koji je stupio u primjenu od 2021. godine.

Kako je saopšteno, standardi bi unaprijedili kvalitet finansijskog izvještavanja i dali mjerljive efekte u tačnijem iskazivanju poreske osnovice kada je riječ o porezu na dobit, što je pokazala i uporedna praksa iz regiona.
Sastanak, kako je rečeno, predstavlja korak naprijed u okviru uzajamne saradnje između Uprave prihoda, poreskih obveznika i Instituta kao predstavnika profesionalne računovodstvene i revizorske profesije.
Planirano je da se aktivnosti realizuju u kontinuitetu i na proaktivan način. U tom cilju dogovorena je buduća edukacija poreskih inspektora te unapređenje poreske legislative kao i zajedničkom radu na unapređenju računovodstvene profesije kao jednog od ključnih partnera Uprave prihoda i carina Crne Gore.

There are no comments yet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Završena je prijava za Junski ispitni rok, I termin - 19.06.2022.