Institut sertifikovanih računovođa Crne Gore (ISRCG) i Institut ovlašćenih procjenjivača Crne Gore (IOPCG) potpisali su Sporazum o saradnji, 2. juna 2021. godine. ISRCG, član Međunarodnog savjeta za standarde procjene (IVSC) i IOPCG, član Evropske asocijacije procjenjivača (TEGoVA), dijele zajedničke vrijednosti i ciljeve, usmjerene na profesionalno unapređenje znanja i vještina u oblasti procjene, promociju i unapređenje privrednog ambijenta i promociju profesionalne saradnje među strukovnim udruženjima i naučno obrazovnim institucijama. ISRCG i IOPCG smatraju da definisana zakonska rješenja u oblasti procjene i njihova primjena u praksi imaju značajnu ulogu u promociji društvenog i ekonomskog razvoja.

Prepoznajući izuzetan potencijal u razmjeni iskustava između profesionalnih strukovnih udruženja iz oblasti procjene, kao i velike mogućnosti za zajedničku saradnju u cilju unapređenja ekonomskog ambijenta, ISRCG i IOPCG su saglasni da uspostave, unapređuju i promovišu saradnju kroz zajedničke aktivnosti koje će doprinijeti ostvarenju individualnih ciljeva svake strane potpisnice Sporazuma.

Shodno Sporazumu, oblasti saradnje između dva instituta će se koncentrisati na sprovođenju zajedničkih aktivnosti a kroz zajedničke konsultacije nastojati da identifikuju prioritete saradnje, kao i konkretne aktivnosti koje su usmjerene na ostvarivanje ciljeva saradnje.

Sporazum su potpisale Generalni sekretar ISRCG, mr Anastasija Boljević i Predsjednica IOPCG mr Sanja Radović. Potpisivanju Sporazuma su prisustvovali Predsjednik UO ISRCG, Prof. dr Vinko Nikić i Menadžer za edukaciju Igor Pavićević, kao i Predsjednik UO IOPCG g-din Miloš Knežević, član UO IOPCG mr Predrag Drecun i Dragan Radulović, Sekretar IOPCG.

There are no comments yet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.